El personal de Segurisa, l'empresa de seguretat de l'aeroport de Girona, ha convocat del 8 al 12 de setembre aturades parcials dels vigilants, segons va informar ahir el sindicat UGT.

El sindicat considera que l'empresa ha incomplert l'acord aconseguit a la Taula de Foment sobre les condicions laborals i econòmiques dels vigilants ubicats als aeroports a nivell nacional.

El Comitè d'Empresa, format per UGT, CCOO, USOC i ADN, ha secundat aquesta vaga i ha denunciat que els treballadors de Segurisa no han rebut en la seva nòmina l'abonament dels conceptes que estan recollits en l'acord de la Taula de Foment, malgrat que era la primera nòmina que havia de reflectir aquest tipus de plusos.

Els sindicats també denuncien que els treballadors tampoc han cobrat en la nòmina de juliol complements consolidats per la plantilla anteriors a l'acord, com poden ser dietes o hores extres.

Sense acord

El Comitè va mantenir una reunió amb l'empresa amb anterioritat a la convocatòria, «però no va obtenir per part d'aquesta cap compensació de quantitats ni compromís de solucionar l'incompliment», segons UGT.