Vins de Taller és el nom d’un projecte vitivinícola que va néixer, entre Vilamalla i Siurana d’Empordà, l’any 2002. L’empresa, fundada inicialment pels germans Falcon, està formada per una vintena de socis provinents de diferents fronts professionals.

Després de quinze anys d’esforç continuat per crear una gamma de productes ecològics, Vins de Taller fa un pas endavant amb la inauguració, aquest dissabte, del seu nou celler a la carretera que uneix Siurana amb Sant Tomàs i Sant Miquel de Fluvià. La festa inaugural és oberta a tothom i començarà a dos quarts de vuit del vespre.

L’edifici, embolcallat amb una capa vegetal i plenament integrat en el paisatge, ha estat dissenyat per l’arquitecta Patriza Falcone, ocupa 500 m2 i ha suposat una inversió de 500.000 euros amb una aportació del pla europeu Leader.

“Ens presentem com el Celler Verd de l’Empordà perquè aquesta ha estat la nostra filosofia des del primer dia”, apunta el director del projecte, Antoni Falcon, un apassionat de la botànica que va ser, en temps de l’alcalde Pasqual Maragall, el director general de Parcs i Jardins de Barcelona.

Falcon i el seu equip creuen en la simbiosi entre la terra i els productes que aquesta ens pot arribar a donar. De les seves vinyes en surten vins treballats amb paràmetres d’agricultura ecològica allunyada dels productes químics agressius i amb ceps que creixen seguint els principis de la biodinàmica natural. “Si vols fer una cosa exquisida, no hi posis res que n’alteri el gust”, recalca Falcon.

13 referències

Vins de Taller té 13 referències de diferents anyades de vins blancs (Phlox, Baseia i Garnatxa); rosats (Gris); negres (Merlot, Geum, Siurà, Òliba, Daina, Marieta); Dolços (Ton i Lea) i Cava (Brot). En quinze anys acumula nombrosos premis i mencions al Giroví, Vinum Nature, Organic Wine Award, Vinari i en guies especialitzades.

23mil ceps

El celler empordanès va iniciar el camí plantant vinyes que combregaven amb l’esperit ecològic i innovador del projecte, però que no lligaven amb les autoritzades pel Consell regulador de la DO Empordà. Avui, el celler té plantats 22.956 ceps, amb predomini de Merlot, Viognier i Lledoner roig.