La dissenyadora figuerenca Núria Costa va rebre, el passat dimarts 26 de juny, el premi a la 080 Investor Day 2018 per la marca Zer Collection, que va fundar ara farà un any amb la seva companya Ane Castro.

Costa ha tingut un paper rellevant a la 080 Barcelona Fashion, la setmana de la moda a Barcelona que dona visibilitat als dissenyadors tant de Catalunya com d'arreu de l'Estat. El premi que ha rebut estava situat en la categoria de les startups tecnològiques i consisteix en una subvenció de 120.000 euros per invertir en la seva firma.

Costa i Castro competien amb més de cent aspirants a aquest premi. Després de passar a la final, les dissenyadores van haver de defensar el seu projecte en una presentació de cinc minuts. Finalment, el jurat, format per professionals del sector, les va proclamar guanyadores per la utilització del sistema d'impressió 3D, el brodat industrial i els dissenys sense cap residu. El que més va valorar el jurat és que "es tractava d'una firma jove i innovadora que treballava amb l'ecologia de forma circular a partir del concepte zero waste", segons expliquen, una teoria que va més enllà del simple reciclatge.

Per altra banda, la setmana de la moda de referència a Barcelona també va comptar amb la presència d'una altra representant altempordanesa. La joiera creativa Roser Martínez, que va ser una de les guardonades als Premis Emprenedors Alt Empordà 2018, hi va ser durant tota la setmana, des de dilluns fins al divendres. "És una molt bona plataforma de disfusió, perquè hi trobes molts clients i tots ells tenen gustos diferents. És el tercer any que vinc, i la veritat és que m'encanta ser-hi", apunta la joiera. Martínez va exposar la seva última col·lecció, que està marcada per un estil molt empordanès on s'hi poden veure peixos inspirats en Empúries i anells que s'entortolliguen com les serps.