L´empresari Miquel Gotanegra ha estat guardonat amb el premi Talent 2018 en l´àmbit del turisme. Els premis els impulsa l'organització Welcome Talent Society "per donar visibilitat a aquell talent que contribueix a millorar la imatge de marca de Catalunya en diversos àmbits", segons es destaca. El reconeixement es va dur a terme en el decurs de l´acte La Nit del Talent, que es va celebrar dimecres al vespre als Jardins del Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona. Gotanegra va rebre una escultura dissenyada per l´artista Helena Agustí Maragall i també el segell del 2018 dels premis Talent. "Aquest premi m´encoratja encara més a seguir endavant per contribuir amb el meu petit gra de sorra a fer de Catalunya un País de referència per als visitants", destaca. Gotanegra va fer una referència, en el seu parlament, al fet que el Turisme és la seva vocació, la seva gran passió. Hi ha dedicat fins ara més de 40 anys, tant com a empresari com per mitjà de les entitats amb les que s´ha involucrat.

És el segon premi que rep aquest any. El mes de març, en un acte a Estrasburg (França), va ser guardonat amb l´European Hotel Awards by Reférences 2018, per la seva trajectòria professional en el sector turístic. Aquest guardó li va atorgar la revista Références Hôteliers-Restaurateurs International, de referència al món de la gastronomia i hostaleria de luxe.

"Aquests premis són un reconeixement al gran esforç de la meva família durant molts anys i als meus equips, que m´han donat suport en tot moment", destaca Miquel Gotanegra.

A banda de la seva trajectòria professional, Gotanegra té una trajectòria molt destacada a l´àmbit públic i associatiu. Del 1991 al 2003 va ser tinent d´alcalde a l´Ajuntament de Roses; en el període 1998-2002 va ser president de la comissió de turisme de la Cambra de Comerç de Girona; és president de la Federació Catalana de Càmpings i de l´Associació de Càmping de les comarques gironines; vicepresident executiu de la patronal FOEG; membre de consell d´administració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; president de l´Estació Nàutica de Roses i de Roses Comerç; president de l´Associació d´Estacions Nàutiques de Catalunya; vicepresident de l´Associació d´Hostaleria de l´Alt Empordà; i membre de la Federació d´Hostaleria de les comarques gironines.

Miquel Gotanegra és gerent de Terraza Grup de Roses, empresa familiar creada el 1935, formada per l´Hotel Spa Terraza (85 habitacions), 1935 Hotel & Apartaments (20 places hoteleres i 14 places d´apartaments), el càmping Salatà, i Apartaments Terraza, amb apartaments a Figueres i a Roses. El grup té un centenar de treballadors i disposa en total d´unes 1.200 places d´allotjament.