La despesa total realitzada pels turistes internacionals a Catalunya al maig es va situar en 1.915 milions d'euros, el 5,2% més que al maig de l'any passat, segons l'enquesta de despesa turística que publica l'institut d'estadística espanyol. En el conjunt de l'estat espanyol, aquesta despesa de viatgers forans va sumar 8.155 milions d'euros, cosa que suposa un increment del 2,9% en relació amb el mateix període de l'any passat. Al maig, el 23,5% del total de la despesa dels turistes estrangers a l'Estat es va fer a Catalunya, sent la primera comunitat de l'Estat amb el nivell de despesa més elevat. La despesa mitjana per turista a Catalunya es va situar al maig en 1.021 euros, amb un increment del 7,8%, i a l'estat espanyol en 1.009 euros, l'1,8% més.

L'enquesta de despesa turística indica que la despesa mitjana diària dels turistes estrangers a Catalunya va ser de 201 euros, el 9,3% més.

A l'estat espanyol, la despesa mitjana per dia de cada un del turistes estrangers es va situar en 150 euros, amb un increment del 3,6%.

La durada mitjana de l'estada dels turistes estrangers a Catalunya va ser de 5,1 dies, 1,3 dies menys que al maig de l'any passat, mentre que a l'estat espanyol l'estada mitjana per turista va ser de 6,7 dies, 1,7 dies menys que al maig de l'any passat.

En l'acumulat dels cinc primers mesos de l'any, a Catalunya els turistes estrangers van desemborsar 6.536 euros, el 6,7% més que el mateix període de l'any passat.

A l'estat espanyol, la despesa turística dels estrangers va sumar 29.550 euros, el 4,1% més que l'any passat.