El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha acordat mantenir com a investigat l'expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra pel presumpte perjudici milionari a través d'operacions immobiliàries, i arxiva la causa respecte a vuit exdirectius més, entre ells Adolf Todó.

En l'acte conegut avui, el magistrat manté obertes les indagacions respecte a promocions immobiliàries sospitoses en les quals va intervenir l'antiga caixa a diversos països, entre d'altres Polònia, en considerar que, d'acord amb la Fiscalia Anticorrupció, "existeixen indicis de criminalitat" en la participació de Serra i altres quatre membres de l'antiga cúpula.

El cas continua obert també contra l'ex director general de Catalunya Caixa José María Loza, l'ex director general adjunt Lluis Gasull i els exdirectius Eduardo Aznar i Joan Valls.

La causa investigava fins ara una sèrie d'operacions efectuades entre el 2000 i el 2013, en les quals la caixa va entrar amb una participació d'aproximadament el 50% amb altres socis i que posteriorment va instrumentalitzar a través de la seva filial Promotora Catalunya Mediterrània (Procam).

En aquest sentit, el titular del jutjat central d'Instrucció número 2 ha arxivat qualsevol mena d'investigació sobre els acords de separació dels socis, en entendre que es tracta de fets prescrits. EFE