Obtenir l'esborrany de la Renda 2017 és molt senzill a través de Renda WEB. Si vols obtenir-lo físicament per presentar-lo en alguna oficina, només has de seleccionar l'opció "Impressió declaració (Predeclaració)."Com demanar l'esborrany

Per demanar l'esborrany de la renda mitjançant els serveis telemàtics de l'Agència Tributària, els mecanismes d'Hisenda ofereixen diferents vies.

En el cas que es vulgui sol·licitar l'esborrany en línia, s'ha d'accedir a "Renda Web", i fer clic en l'opció: "Renda Web. Servei de tramitació esborrany/declaració".

El següent pas és la identificació, mitjançant el DNI electrònic, la teva Clau Pin o amb el nom de referència.

En entrar en el teu propi expedient, en l'apartat titulat "Serveis Disponibles", es pot fer clic sobre l'enllaç "Esborrany/Declaració (Renda WEB)". Si anteriorment ja s'ha entrat a l'esborrany, apareixerà una finestra en la qual apareix "Continuar sessió" o bé començar una nova tramitació, aportant novament les dades fiscals. A més a més, podràs triar la llengua cooficial en la qual desitgis fer la declaració.

La primera pantalla de l'esbor­rany equival a les dades personals del declarant i de la resta dels membres de la família. En aquest apartat, cal llegir atentament la informació i modificar aquella que estigui malament. En el cas de tenir cònjuge i voler fer la declaració per separat, s'haurà de marcar la casella de "Declaració individual". Si, en cas contrari, es pretén fer la declaració conjunta, serà necessària la identificació de la parella o la seva Clau Pin.

Si no cal incorporar informació addicional per tal de generar la declaració, s'accedirà directament a la pàgina de resum de resultats, des de la qual es podrà veure quin és el resultat de la declaració per a cada modalitat i completar la declaració, si cal.

En la part superior de la pàgina, hi apareix un menú que permet visualitzar les dades fiscals i descarregar un PDF amb la vista prèvia de la declaració (tant si és individual com conjunta). Cal tenir clar que aquesta declaració no es pot presentar, però serveix per facilitar la consulta.

Si s'està d'acord amb el resultat que surt a la part final de la declaració, podeu procedir a presentar-la directament des de la finestra "Resum de declaracions". Mitjançant el botó "Continuar amb la declaració", es podran veure les diferents pàgines de la declaració de la renda al complet per tal de comprovar totes les dades i seguir completant la declaració.

Com descarregar l'esborrany

El primer que s'ha de fer és comprovar que la declaració no conté errors. En el cas d'haver-n'hi, el mateix sistema ho marca. A continuació, s'ha de prémer l'opció "Presentar declaració". En la nova pantalla, cal marcar "Impressió declaració (Predeclaració)".

Per defecte, apareixerà el compte bancari que es va utilitzar en l'exercici anterior. Si el resultat és positiu i s'han d'abonar diners, es pot triar com pagar-ho, si amb un pagament total o bé fraccionat. Finalment, només quedarà validar la declaració i fer clic a l'opció "Continuar".

En aquest últim punt, el sistema generarà automàticament un document en format PDF. A dins, hi haurà la declaració completament especificada, les instruccions per a la presentació i el document d'ingrés o devolució en dues còpies.

En aquests moments, ja només és necessari imprimir la declaració a través d' "Arxiu-Imprimir", o de la icona d'impressora.