Mercadona amplia la seva plantilla amb la contractació de 9.000 persones per a la campanya d'estiu de 2018, que s'inicia al mes de maig i finalitza al setembre, per respondre a l'arribada de turistes i mantenir l'excel·lència en el servei, segons ha anunciat aquest dimarts la companyia.

La firma valenciana, que enguany contracta 2.000 persones més que en la campanya d'estiu de 2017, ofereix a tots els nous empleats, tant en botiga com en logística, un salari net de 1.132 euros al mes i formació adaptada al lloc de treball

La companyia amplia la seva plantilla per garantir l'excel·lència en el servei durant aquests mesos, època que coincideix amb l'arribada de turistes i amb les vacances de la resta de la plantilla.

El director de contractació de Recursos Humans, José Elías Portalés, ha destacat que l'objectiu de reforçar la plantilla actual de 84.000 treballadors és "oferir als nostres 'caps' (clients) el mateix servei excel·lent que reben la resta de l'any quan compren diàriament en les més de 1.600 botigues repartides per tot Espanya ".

Mercadona, caracteritzada per oferir ocupació de qualitat, ha estat destacada un any més en l'Estudi Merco Talent 2017 en repetir en el primer lloc del rànquing del seu sector i escalar tres llocs en el rànquing general, situant-se en el sisè lloc.

A més, Harvard Business Review destaca la gestió interna del talent, i l'Organització Internacional del Treball (OIT), dependent de Nacions Unides, valora l'esforç en formació, conciliació i repartiment de beneficis que realitza la companyia, entre altres mesures.

Exemple d'aquestes polítiques el 2017 són les 2.402 treballadores que van optar per ser mare i allargar 30 dies la seva baixa maternal, o bé, els 313 milions procedents del benefici de la companyia, que es van repartir entre la plantilla en concepte de prima.