24 de abril de 2018
24.04.2018

Aproven una llei per fer fora ocupes il·legals en dos mesos

Els 'desnonaments exprés' busqeun protegir petits propietaris, ONG i empreses públiques d'habitatge social i deixa fora fons voltor i entitats bancàries

24.04.2018 | 18:56

La Comissió de Justícia del Congrés ha aprovat aquesta tarda una proposició de llei per accelerar el procés en casos de desnonaments d'habitatge ocupats. El text, que s'haurà de remetre al Senat, protegeix els petits propietaris, les ONG i les entitats públiques propietàries o posseïdores d'habitatges socials. Amb aquest canvi normatiu, promogut pel PDeCAT, s'acceleren els terminis per fer fora els 'okupes' il·legals.

Fins ara, podia allargar-se fins a dos anys i, en canvi, ara es podrà desnonar en dos mesos. La llei deixa fora entitats financeres, promotors i fons voltor. La diputada del PDeCAT, Lourdes Ciuró, ha destacat que la llei contribueix a lluitar contra les màfies que es lucren i que cobren oferint pisos de manera il·legal. El text s'ha aprovat per només un vot. Ha rebut el suport de PP, Cs, PDeCAT i PNB i els vots en contra d'ERC, PSOE i Podem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook