Tot va començar amb les denúncies d'Estrella Damm i Estrella Galícia. Les dues grans cerveseres estaven molestes pel registre de la marca 'Estrella de Madrid' i van portar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que va acabar donant la raó al creador de la nova empresa. Ara, segons informa El Confidencial, el Tribunal Suprem corregeix el TSJM i prohibeix l'aparició de noves cerveses sota el nom 'Estrella'.

"La utilització com a element rellevant del vocable 'Estrella' pot fer pensar que es tracta de productes procedents d'un mateix origen empresarial aprofitant-se així de la seva reputació", conclou la sentència. La sentència frena el llançament de noves cerveses com 'Estrella de València' i 'Estrella Majorica'.

El Suprem, no obstant això, no imposa costes a cap de les parts implicades en el cas.

Damm, amb seu a Barcelona, és la major cervesera catalana, i la seva cervesa 'Estrella' és el producte del que obté major facturació. El grup va superar per primera vegada els 1.000 milions d’euros de facturació l'any 2016 en obtenir uns ingressos consolidats de 1.045 milions.

Estrella Galícia va facturar el mateix exercici 400 milions d'euros, però la seva marca està millor posicionada que la de la seva rival de Damm. L'any passat es va colar entre les marques més reconegudes de l'Estat en el rànquing d'Interbrand, que li va donar un valor de mercat de 288 milions d'euros.