L'aeroport de Girona ha registrat un total de 41.178 passatgers el passat mes de gener. La infraestructura de Vilobí d'Onyar (Selva) ha començat el 2018 amb un creixement d'usuaris del 2,4% respecte el mateix mes de l'any passat, en el que va ser el pitjor gener de la sèrie històrica. Un 87,6% dels usuaris han fet servir vols de la companyia Ryanair per enlairar-se o aterrar des del Girona-Costa Brava. A més distància, hi ha la russa Pobeda que ha transportat l'11% del total de passatgers. Pel què fa a destinacions, Pisa (Itàlia), Eindhoven (Holanda) i Moscou ocupen les tres primeres posicions del rànquing. El nombre de passatgers es contraposa amb el d'operacions, que ha caigut un 3,3%. En total, se n'han fet 726. El que s'han desplomat són les mercaderies transportades des de l'aeroport de Girona, que han baixat un 74,5% fins als 655 quilos.

Més passatgers i menys operacions. O el que és el mateix, avions més plens. L'aeroport de Girona ha millorat aquest gener les dades del mateix mes del 2017, quan va registrar el mínim dels darrers catorze anys. El creixement, però, ha estat tímid: tan sols un 2,4% més. Aquest creixement es produeix en un context d'una baixada de les operacions en un 3,3% fins a les 726.

Aquest mes de gener Ryanair ha tornat a aportar el gruix de l'escassa activitat del Girona-Costa Brava. Gairebé nou de cada deu clients -un 87,6% del total- han fet servir l'aerolínia irlandesa per desplaçar-se des de Vilobí d'Onyar (Selva). A molta distància hi ha la companyia russa Pobeda Airlines que ha transportat 4.565 viatgers. Ibertour Servicios Aeros amb 377, Easyjet amb 158 i l'aviació privada amb 99 segueixen el llistat del mes de gener.

Segons recull l'informe mensual d'Aena, durant el primer mes del 2018 per la terminal de Vilobí d'Onyar hi ha passat 41.178 persones. 9.233 d'aquestes han fet servir la connexió amb l'aeroport Galileo Galilei de Pisa (Itàlia). El segon destí amb més passatgers és la ciutat holandesa Eindhoven amb 6.823, seguit de Moscou (4.565), la italiana Cagliari amb 3.762 i Rabat amb 3.014.

Per últim, l'estadística d'Aena també recull el tràfic de mercaderies des de Vilobí d'Onyar. I aquest gener del 2018, el moviment ha estat gairebé testimonial. No