Girona va ser la demarcació catalana on més van pujar els preus al llarg del 2017, amb un increment de l'1,4%. Així, les comarques gironines van tancar l'any amb un augment cinc dècimes menor al del desembre del 2016, quan l'IPC es va situar en l'1,9%. La inflació anual del desembre a Girona està també cinc dècimes per sota de la registrada el mes anterior (entre novembre del 2016 i novembre del 2017, l'increment va ser de l'1,9%). Pel que fa a la variació mensual, entre novembre i desembre de l'any passat els preus van pujar només una dècima. A Girona, l'IPC es manté en taxes positives des de fa 17 mesos.

L'increment de preus del 2017, de l'1,4%, està dues dècimes per sobre de la mitjana catalana, que és de l'1,2%, la mateixa taxa registrada a les altres tres demarcacions.

Els preus van pujar a Catalunya un 1,2% durant tot el 2017, set dècimes menys que al llarg del 2016, quan la inflació va tancar l'any en l'1,9%. Segons les dades de l'institut espanyol d'estadística fetes públiques aquest divendres, entre novembre i desembre del 2017, els preus es van enfilar dues dècimes. Al conjunt d'Espanya, els preus van escalar al llarg de l'any passat un 1,1%, una dècima menys de l'estimació inicial feta pel mateix INE a finals de desembre. Pel que fa a Catalunya, els carburants pugen (4,2%) però no tant com a principis d'any i destaca l'increment d'alguns aliments com els olis (9,7%) i les aigües, els refrescos i els sucs (9,2%), mentre d'altra banda els paquets turístics baixen de preu un 1,2%.

L'any 2016 va acabar amb la inflació més alta registrada a Catalunya des del juliol del 2013, però la tendència d'aquest 2017 ha estat diferent: L'any va començar amb una inflació anual del 3,1% tant al gener com al febrer -la més alta des del febrer del 2013- i ha acabat amb un increment interanual de preus força menor, de l'1,2%, al desembre. Aquesta darrera xifra és set dècimes inferior a la inflació anual de l'1,9% registrada tant al novembre com a l'octubre d'enguany. La inflació porta 17 mesos seguits en positiu a Catalunya.

Els carburants segueixen pujant de preu al desembre a Catalunya (un 4,2% interanual) però no tant com ho feien a principis d'any: al febrer van arribar a incrementar-se un 16,2%. L'electricitat, el gas i altres combustibles ascendeixen un 1,6% mentre el subministrament d'aigua i altres serveis baixen de preu, un 0,7%.

Els aliments i les begudes pugen de mitjana un 2,1%. Destaca l'increment dels olis i greixos (9,7%), l'aigua mineral, els refrescos i sucs (9,2%) els ous (5,7%), el peix (5,4%) i el marisc (5%). El tabac puja un 1,9%.

El lloguer de l'habitatge augmenta un 0,8% durant tot l'any a Catalunya, segons l'INE, i els mobles i altres articles de la llar baixen un -0,2%. El vestit i el calçat puja de preu un 0,6%.

Els béns i serveis relacionats amb l'oci i la cultura baixen un 0,8%, i en aquest grup destaca el descens dels paquets turístics (-1,2%). El cost dels equips audiovisuals i fotogràfics baixa un 3,1%. D'altra banda, els restaurants i els hotels costen un 1,7% més.

Catalunya és el tercer territori estatal on més pugen els preus, després de Melilla (1,4%) i les Illes Balears (1,3%). A Cantàbria, Galícia i Madrid els preus augmenten un 1,2% com a Catalunya. En canvi, Navarra, la Rioja i Múrcia són les autonomies on menys escalen els preus, amb un 0,6%.

Al conjunt d'Espanya l'IPC van registrar un increment interanual al desembre de l'1,1%, sis dècimes menys que al mes anterior. Entre novembre i desembre, els preus es van mantenir plans a l'estat espanyol.