Grup Miquel ha obert durant el 2017 84 supermercats franquiciats a Espanya, 41 dels quals s'han estrenat a Catalunya sota les ensenyes de SUMA, Proxim i SPAR. Els nous establiments suposen una superfície de 15.779 metres quadrats de sales de vendes, 6.518 dels quals s'ubiquen a terres catalanes. Les obertures també han permès crear 312 llocs de treball a tot el territori espanyol. A Catalunya, la xifra s'ha enfilat fins als 134. Les obertures s'emmarquen en el pla d'expansió que l'empresa està impulsant des de fa dos anys per a la seva àrea de 'retail' sota les sigles de SUMA i Proxim i que l'any 2016 es va materialitzar amb la inauguració de 76 supermercats.

La companyia continua amb el seu pla d'expansió iniciat fa dos anys i durant el 2017 va obrir a tot el territori espanyol 84 nous establiments. Gairebé la meitat s'ubiquen a Catalunya. En concret, s'hi han inaugurat 41 supermercats. Vuit sota l'ensenya SUMA (cinc a Barcelona, dos a Tarragona i un a Girona), 31 Proxim (21 a Barcelona, quatre a Tarragona, tres a Girona i tres a Lleida) i dos SPAR a Barcelona. Aquestes obertures han suposat un augment de 6.518 metres quadrats de vendes i la creació de 134 nous llocs de treball.

Grup Miquel té a Catalunya 24 GrosMercat (catorze a Barcelona, cinc a Girona, quatre a Tarragona i un a Lleida); 309 supermercats franquiciats sota les ensenyes de SUMA i SPAR; 89 Proxim; tres plataformes de 'cross docking' i dues plataformes logístiques a Girona i Tarragona que donen subministrament a tots els establiments propis i franquiciats catalans.

En xifres globals, l'obertura de més de 80 supermercats a tot l'estat espanyol (inclosa Catalunya) ha suposat un increment de superfície de vendes de fins a 15.779 metres quadrats i la creació de 312 llocs de feina. En concret, s'ha obert 65 Proxim; disset SUMA i dos SPAR (tots els a Catalunya)

El grup empresarial aposta per un model de supermercats de proximitat. Sota les sigles de SUMA, la companyia busca fusionar "la botiga tradicional amb les franquícies de supermercats actuals" oferint als emprenedors-comerciants una botiga "especialitzada" amb un assortiment "bàsic" per cobrir les necessitats del dia a dia del consumidor.

Sota l'ensenya Proxim, la companyia ofereix als franquiciats una marca pròpia amb un "ampli i sòlid assortiment" que el permet "diferenciar-se i fidelitzar el client" però, alhora, comptar amb l'estructura logística nacional grup.

Una empresa líder en la distribució alimentària

Miquel és la primera empresa del sector majorista de la distribució alimentària a Espanya. Amb un volum de negoci de 1.000 milions d'euros i 2.300 empleats, centra la seva activitat en la seva línia de 67 cash & carry Gros Mercat, situats en dotze comunitats autònomes; en la venda a la restauració organitzada amb la divisió "Miquel Food Service"; la línia d'exportació "Miquel Export"; i la venda al major a detallistes, cadenes independents i distribuïdors. Grup Miquel compta també amb una cadena de més de 600 supermercats en règim de franquícia amb les ensenyes SUMA, Proxim i SPAR (aquest només a Catalunya).