Banco Santander ha sigut triat el Banc Global de l'Any" per la prestigiosa revista The Banker, que també ha seleccionat a Santander com a banc de l'Any a Llatinoamèrica i millor banc d'Espanya, i també en altres mercats clau per al grup com el Brasil, Xile i Portugal.

La revista destaca el fantàstic creixement dels beneficis a Llatinoamèrica, especialment al Brasil, l'ús innovador que fa de la tecnologia per a oferir productes més ajustats a les necessitats dels clients i l'encert estratègic en operacions com la compra de Banco Popular, que ha convertit Banco Santander en líder a Espanya.

És la primera vegada que un banc espanyol rep el premi a millor banc del món des que el mateix Santander va guanyar el premi en 2009. És la primera vegada, també que The Banker reconeix el banc com el millor del Brasil. Al llarg de l'última dècada, Santander Totta a Portugal ha sigut nomenat Banc de l'Any per The Banker en nou vegades. En el cas de Santander Espanya, cinc vegades.

La revista subratlla la nova manera de relacionar-se que planteja el banc als seus clients, sovint aprofitant la seua experiència en diferents països en els quals està present. La revista cita com a exemple l'estratègia 1|2|3, que es va iniciar al Regne Unit i és també la clau de l'estratègia a Espanya, amb la finalitat de millorar la vinculació dels clients i aconseguir relacions duradores i estables.

La presidenta de Banco Santander, Ana Botín, va subratllar: "Hem avançat molt en la transformació de Santander en els últims tres anys. La base d'esta transformació és imbuir una cultura enfocada a fer les coses d'una manera Simple, Personal i Justa, guanyant-nos la confiança de milions de persones i empreses. Estic molt orgullosa del que els nostres equips han aconseguit i rebre este premi és un gran reflex dels seus esforços. Però no anem a parar ací, volem fer més."

La revista The Banker, fundada l'any 1926, forma part del grup Financial Times i és reconeguda com líder en informació de banca i finances internacionals. L'enquesta anual dels "Top 1.000" bancs del món de The Banker és un dels rànquing més importants de la indústria i els premis Bank of the Year són una referència en el món financer internacional. Els guanyadors dels premis són seleccionats pels responsables editorials de The Banker avaluant criteris objectius com la rendibilitat, el creixement i l'eficiència, així com criteris subjectius com l'estratègia, lideratge i innovació.

Il use innovador de la tecnologia al costat de la satisfacció de 132 milions de clients i el sòlid creixement en 10 mercats clau - entre ells Espanya, el Brasil, el Regne Unit, els Estats Units o Mèxic- són precisament els punts que ha valorat la prestigiosa revista The Banker per a nomenar Banco Santander "Banc Global de l'Any". Segons la publicació, "és el banc que millor ha sortejat la crisi".

Millor banc privat a Espanya

The Banker també va triar recentment Santander com "Mejor Banca Privada a Espanya", gràcies a una proposta centrada a tindre una capacitat única de donar assessoria en les decisions més importants dels clients de l'entitat des de qualsevol lloc del món, de manera coordinada.

"Este reconeixement és resultat del treball d'una organització enfocada en l'excel·lència en la qualitat del servici. Ens anima a seguir invertint i treballant per a oferir els nostres clients de banca privada solucions d'inversió adaptades a cada perfil, posar el seu servici totes les capacitats d'un grup internacional i seguir desenvolupant iniciatives per a aprofitar les noves ferramentes tecnològiques per a millorar tots els canals de relació", va assenyalar la directora de Santander Private Banking Espanya, Adela Martín.

Santander Private Banking oferix els seus clients un servici personalitzat i pròxim, gràcies a un equip de banquers privats especialitzats a Espanya, el Brasil, Xile, Mèxic, Portugal, el Regne Unit, els Estats Units, Polònia i Argentina.