Les transferències bancàries gratuïtes i en temps real entre diferents països europeus serà una realitat a partir del 21 de novembre. Segons recull el diari econòmic Cinco Días, serà cada entitat la que decideixi si implementa o no aquesta nova facilitat per als clients.

Les operacions estan limitades a 15.000 euros i serà necessari introduir l'ANAVEN per realitzar la transacció des de qualsevol dispositiu online. L'objectiu és que els diners remesos arribi al compte bancari en sol 10 segons, davant les 24 hores de mitjana que triga en l'actualitat aquesta operació i que, en ocasions, pot estendre's als quatre dies.

El Consell Europeu de Pagaments (EPC) instat totes les entitats financeres a participar, almenys, com a receptors. De moment, pràcticament totes les entitats financeres espanyoles s'han adherit a aquesta iniciativa.

A Europa ho faran un total de 585 entitats financeres de vuit països: Espanya, Alemanya, Itàlia, Àustria, Estònia, Letònia, Holanda, Finlàndia i Lituània; encara que, per exemple, en el cas del país germànic la incorporació dels seus bancs serà gradual fins a juliol de 2018.