El nombre de transaccions d'habitatges registrat al setembre a Catalunya es va situar en 6.146 pisos, cosa que suposa el 2,13% més en relació amb al setembre de l'any passat, segons xifres publicades per l'Institut d'Estadística espanyol. Es tracta del millor registre en aquest mes des del 2007. En el conjunt de l'estat espanyol, la compra venda de pisos en el mes de setembre s'ha incrementat en un 10,96% en relació amb al setembre de l'any passat. Com ve passant en els últims mesos, el 86,85% de les vendes estan protagonitzades per pisos de segon mà, segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de transaccions d'habitatges al setembre es va situar en 38.610 pisos, cosa que suposa el 10,96% més que al setembre de l'any passat. Es tracta d ela millor xifra en un mes de setembre des de l'any 2008.

Com passa a Catalunya, a l'estat espanyol el protagonisme de les transaccions d'habitatges el tenen els pisos de segons mà, que suposen el 81,73% de les operacions.

A Catalunya, el nombre de transaccions d'habitatges al setembre es va situar en 6.146 pisos, cosa que suposa un increment del 2,13% en relació amb el mateix mes de l'any passat. La sèrie de l'INE, que comença el 2007, indica que a Catalunya es tracta de la millor xifra en aquest mes des del mateix 2007.

Les vendes de pisos de segona mà van ocupar el 86,85% de les operacions.

Barcelona

A Barcelona, el nombre de transaccions d'habitatges es va situar al setembre en 4.342 pisos, amb un creixement de les operacions de l'1,92% en relació amb el mateix mes de l'any passat. La sèrie de l'INE indica que es tracta de la millor xifra registrada en aquest mes des del 2007.

Els pisos de segona mà van suposar el 87,61% de les operacions que es van realitzar a la demarcació de Barcelona.

Girona

A Girona, el nombre de transaccions d'habitatges es va situar al setembre en 751 pisos, amb una caiguda de les operacions del 2,97% en relació amb al setembre del 2016 i el segon descens de vendes que s'ha registrat en aquesta demarcació des que va començar l'any. L'altre disminució es va donar al febrer.

El 84% de les operacions realitzades al setembre a Girona van estar protagonitzades per habitatges de segona mà.

Lleida

A Lleida, el nombre de transaccions d'habitatges es va situar al setembre en 277 pisos, amb un creixement de les operacions del 16,39% en relació amb el mateix mes de l'any passat. La sèrie de l'INE indica que es tracta de la millor xifra registrada en aquest mes a Lleida des del 2009 (287 pisos).

Els pisos de segona mà van suposar el 84,48% de les operacions que es van realitzar a la demarcació de Lleida.

Tarragona

A Tarragona, el nombre de transaccions d'habitatges es va situar al setembre en 776 pisos, amb un creixement de les operacions del 4,02% en relació amb el mateix mes de l'any passat. La sèrie de l'INE indica que es tracta de la millor xifra registrada en aquest mes a Tarragona des del 2007 (1.238 pisos).

Els pisos de segona mà van suposar el 86,21% de les operacions que es van realitzar a la demarcació de Tarragona.