Vuit cellers catalans productors de vins novells amb denominació d’origen, entre els quals hi ha el Celler Cooperatiu d'Espolla, han sumat esforços per promocionar aquest estil de vins i organitzar una Festa del Vi Novell a la ciutat de Barcelona. La iniciativa ha estat presentada avui pels cellers participants i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que col·labora i dóna suport a l’esdeveniment, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del cellerista Toni Falgueres, figura clau en la recuperació de la tradició del vi novell a Catalunya, i la periodista Empar Moliner, que inaugurarà la festa i farà d’ambaixadora del vi novell 2017.

Al llarg de la festa, que tindrà lloc als jardins del Palau Robert el proper dissabte 18 de novembre, d’11.00 a 20.00 hores, els cellers participants oferiran la degustació de tots els vins novells de 2017.

Aquesta iniciativa de promoció del vi novell català amb denominació d’origen pretén portar la tradició del vi novell al mercat actual, donant a conèixer la qualitat de l’oferta, la temporalitat del seu consum i el relat al voltant del vi novell, vi nou, que mostra les primeres notes de com seran els vins de l’anyada. En aquest sentit, s’han establert criteris qualitatius per a l’admissió de cellers i vins al projecte de promoció i també s’ha creat el “Decàleg del vi novell”, que trobareu adjunt a la nota.