30 de octubre de 2017
30.10.2017
40 Años
40 Años

Coneixes el nou bo social elèctric que contempla descomptes de fins al 50% en el rebut de la llum?

"Consumidors vulnerables", les famílies nombroses i els pensionistes amb retribució mínima el podran sol·licitar

30.10.2017 | 20:30
Coneixes el nou bo social elèctric que contempla descomptes de fins al 50% en el rebut de la llum?

El passat 6 d'octubre es va aprovar en Consell de Ministres el nou bo social elèctric (un descompte en la factura elèctrica al que poden acollir-se els consumidors domèstics segons el seu nivell de renda i determinades circumstàncies personals). Entre les novetats que inclou, hi ha les figures del 'consumidor vulnerable' i el del 'vulnerable sever'. La pertinença a un o un altre grup ve regulada pels nivells de renda i altres característiques.

Com sé quin tipus de consumidor sóc?

Consumidor vulnerable. A aquest grup pertanyen aquells consumidors amb una renda igual o inferior a 14 pagues de 806 euros, 1.074 en cas de tenir un fill al seu càrrec i 1.343 si té dos menors sota la seva responsabilitat. Aquestes quantitats seran ampliables si algun membre de la família presenta una discapacitat igual o superior al 33% o és víctima de violència de gènere o terrorisme. Aquest tipus de consumidor es beneficiarà del 25% de descompte.

Consumidor vulnerable sever. En aquest grup estaran incloses aquelles persones els ingressos de les quals no arribin al 50% dels llindars fixats per al consumidor vulnerable. En aquest cas, el descompte aplicat serà del 40%, ampliable fins al 50% si es troba en risc d'exclusió o atès pels serveis socials.

Altres novetats importants

Els consumidors vulnerables i vulnerables severs no són els únics amb potestat per beneficiar-se del nou bo. Les famílies nombroses i els pensionistes amb retribució mínima també el podran sol·licitar.

Procediment en cas d'impagament. En cas d'impagament, les companyies comercializadoras no podran tallar la llum a aquelles persones que es trobin en risc d'exclusió social. La resta de consumidors comptarà amb un termini d'entre dos i quatre mesos abans de quedar-se sense llum.

Aquest nou bo és vàlid durant un període de dos anys –en cas de no perdre algun dels requisits que es demanen– amb possibilitat de sol·licitar una renovació del mateix fins a 2 setmanes abans de la data de venciment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema