23 de octubre de 2017
23.10.2017
40 Años
40 Años

Beneficia't del nou bo social elèctric

Les famílies nombroses i els pensionistes amb retribució mínima també podran sol·licitar-

23.10.2017 | 18:34
L´electricitat suposa una despesa important de les famílies.

El passat 6 d'octubre es va aprovar en Consell de Ministres el nou abonament social elèctric (un descompte en la factura elèctrica a què poden acollir-se els consumidors domèstics segons el seu nivell de renda i determinades circumstàncies personals). Entre les novetats que inclou, es troben les figures del consumidor vulnerable i del vulnerable sever. La pertinença a un o altre grup ve regulada pels nivells de renda i altres característiques.

Com saber quin tipus de consumidor sóc?

  • Consumidor vulnerable. A aquest grup pertanyen aquells consumidors amb una renda igual o inferior a 14 pagues de 806 euros, 1.074 en cas de tenir un fill al seu càrrec i 1.343 si té dos menors sota la seva responsabilitat. Aquestes quantitats seran ampliables si algun membre de la família presenta una discapacitat igual o superior al 33% o és víctima de violència de gènere o terrorisme. Aquest tipus de consumidor es beneficiarà del 25% de descompte.
  • Consumidor vulnerable sever. En aquest grup estaran incloses aquelles persones els ingressos dels quals no arribin al 50% dels llindars fixats per al consumidor vulnerable. En aquest cas, el descompte aplicat serà del 40%, ampliable fins al 50% si es troba en risc d'exclusió o atès pels serveis socials.

Altres novetats importants de l'abonament elèctric

Els consumidors vulnerables i vulnerables severs no són els únics amb potestat per beneficiar-se del nou abonament. Les famílies nombroses i els pensionistes amb retribució mínima podran sol·licitar-ho de la mateixa manera.

Procediment en cas d'impagament. En cas d'impagament, les companyies comercialitzadores no podran tallar la llum a aquelles persones que es troben en risc d'exclusió social. La resta de consumidors comptarà amb un termini d'entre dos i quatre mesos abans de quedar-se sense llum.

Aquest nou bo és vàlid durant un període de dos anys -en cas de no perdre algun dels requisits que demanen¿ amb possibilitat de sol·licitar una renovació del mateix fins a 2 setmanes abans de la data de venciment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema