Els Premis Vinari 2017, que premien als millors vins de Catalunya de l’any, han guardonat en la seva cinquena edició a un vi i un cava de la Bodega Exclusiva de Grup Miquel. Els escollits han estat el vi Ciutat Vella 2015 DOQ Priorat que ha rebut Premi Bronze de la categoria Negres de Criança, i el cava Juvé Masana Brut Reserva Especial, que ha guanyat el Vinari de Plata dels Escumosos Reserva.

Anna Vicens, sommelier de Grup Miquel i Presidenta de L'Associació Catalana de Sommeliers des de 2016, va ser l’encarregada de recollir els dos guardons en el marc de la gala celebrada a l’Auditori de Vilafranca del Penedès el passat cap de setmana.

Els Premis Vinari, ideats al 2013 per vadevi.cat per donar a conèixer els millors vins de Catalunya i potenciar la producció de vins el territori, han comptat en aquesta edició amb la participació? de 870 refere?ncies de 235 cellers, emparats en alguna de les dotze denominacions d'origen de Catalunya.

El jurat professional, format per més de 70 experts en sommelieria, enologia, distribucio?, exportacio?, comunicacio? i prescripcio? de vins, i part del panell de tast de l’INCAVI, ha fet les avaluacions en diferents cates a cegues per escollir els guanyadors.

Bodega Exclusiva ha rebut en els darrers anys diferents guardons que acrediten la seva qualitat. El 2015 els vins de Grup Miquel van ser distingits per primera vegada al concurs Giroví. Van ser Eternium Selecció Rosat 2014, DO Penedès i Rocablanca Jove Montsant, DO Montsant, en la categoria de Vins negres joves, van resultar doblement premiats amb la Medalla de Plata. Al 2016 van continuar els guardons, que aquest cop varen recaure en el Eternium Rosat 2015 DO Penedès i el Ciutat Vella 2013 DOQ Priorat -tots dos amb Medalla d'Or-, i el Eternium Merlot 2012 DO Penedès, mereixedor d'una Medalla de Plata. Aquest passat mes d’abril, els guardonats van ser el Ciutat Vella 2015 DOQ Priorat en la categoria Vi Negre Jove - també premiat en aquesta edició de Vinari-, que va rebre la Medalla d’Or, i l’Eternium Selecció Rosat 2016 DO Penedès, Medalla de Bronze de la seva categoria.