El grup El Corte Inglés ha incrementat el seu benefici net fins als 162 milions d'euros el 2016, un 2,4% més que l'any anterior, amb una xifra de negoci que s'ha situat en els 15.504,57 milions d'euros, un 2% més. Aquest diumenge s'ha celebrat la Junta d'Accionistes del grup, on s'han donat a conèixer els resultats anuals, que reflecteixen la "bona evolució" del negoci després dels anys de contracció del consum fruit de la crisi, segons el grup. Grandes Almacenes concentra un 62,7% de la xifra de negoci, seguit de Viajes El Corte Inglés (15,5%) i Hipercor (8,5%). En la Junta també s'ha donat llum verda a la fusió entre El Corte Inglés i Hipercor, una operació que, segons han informat, no afectarà les plantilles ni les respectives marques.

L'informe de gestió i els comptes anuals del grup reflecteixen increments en totes les línies de resultats. El benefici brut d'explotació se situa ha augmentat en un 7,5% fins els 981 milions. Pel que fa al volum d'inversió, ha assolit els 368 milions d'euros durant l'any passat, que s'han destinat, bàsicament, a projectes, reformes i condicionaments de centres comercials.

La xifra de negoci ha augmentat en els diferents formats comercials: un 2,8% a Grandes Almacenes, que aporta gairebé el 63% del volum de negoci al grup, amb 9.716,72 milions d'euros facturats. Hipercor ha assolit el 2016 els 1.322 milions d'euros, coincidint amb un "procés de reordenació interna" amb l'objectiu de "redimensionar" un gran nombre d'establiments per aconseguir estalviar costos. Un procés que culmina ara amb la fusió de les societats El Corte Inglés i Hipercor. El grup ha assegurat en un comunicat que la fusió "no afecta la plantilla ni d'El Corte Inglés ni d'Hipercor", que continuaran mantenint la marca i es potenciarà l'àrea d'alimentació.

Viajes El Corte Inglés ha facturat per 2.396,72 milions d'euros, cosa que suposa una caiguda del 1,6% respecte a l'any anterior, un descens que el grup atribueix a l'impacte dels tipus de canvi i a la "complexitat del context internacional".

Durant el 2016 el grup va signar un acord amb el banc Europeu d'Inversions de 116 milions d'euros destinats a impulsar els processos d'I+D+i en què "es troba immers la companyia". Entre aquests projectes hi ha la nova plataforma digital integrada de comerç en línia.