CCOO, UGT i USO han registrat avui la convocatòria de vaga en el gestor aeroportuari AENA i a Enaire, prevista a partir del 15 de setembre i amb una durada de vint-i-cinc jornades.

Fonts d'UGT han confirmat que segueixen sense rebre encara resposta per part del Ministeri de Foment a les seves reivindicacions quant a les millores de les seves condicions laborals i salarials, per la qual cosa segueixen amb els tràmits previs a la convocatòria de vaga.

Un d'aquests tràmits, com estableix el conveni que regeix en l'àmbit aeroportuari, ha estat la presentació de la convocatòria de vaga.

Els sindicats ja van formalitzar un preavís d'aturs dilluns passat, que van remetre a la Direcció general de Treball.

UGT ha mostrat la seva confiança en què puguin aconseguir un acord que eviti la vaga en una reunió que celebraran amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, el proper 31 d'agost.

Els sindicats tenen preveistes aturades de 24 hores, que tindrien lloc els dies 15, 17, 22, 24 i 29 de setembre; 1, 6, 11, 15, 27, 30 i 31 d'octubre; 3 i 5 de novembre; i 1, 4, 5, 7, 8, 10, 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre.

CCOO, UGT i USO reclamen, en matèria salarial, un abonament lineal que permeti als treballadors participar en els "extraordinaris" resultats d'AENA i Enaire, sobretot tenint en compte que han perdut fins a un 8 % de poder adquisitiu.

Els sindicats demanen també que, a més de la taxa de reposició, es crein uns 450 llocs de treball en AENA i uns 250 a Enaire per garantir l'operació dels centres "en condicions de seguretat adequades" davant la cada vegada major demanda de vols.

Les aturades afectarien a tasques com les quals exerceixen els bombers en els aeroports, el personal d'operacions d'aparcaments i cintes de repostaje, personal de maniobrabilitat en pista, electricistes, personal de les àrees de comercial, seguretat i informàtica, així com els treballadors de manteniment de les torres de control, entre altres tasques.