27 de juny de 2017
27.06.2017
40 Años
40 Años

Brussel·les imposa a Google una multa rècord de 2.400 milions per abús de posició dominant

La CE considera que el cercador dóna avantatges "il·legals" al seu servei de comparació de compres

27.06.2017 | 14:30
Brussel·les imposa a Google una multa rècord

La Comissió Europea ha imposat aquest dimarts a Google una multa rècord de 2.420 milions d'euros per abús de posició dominant per afavorir de forma sistemàtica el seu servei de comparació de preus, Google Shopping, enfront dels seus rivals en els resultats del seu cercador.

La xifra duplica la multa de 1.060 milions d'euros que l'Executiu comunitari va imposar el 2009 al grup informàtic nord-americà Intel, llavors la major de la història de la Unió Europea, també per abús de posició dominant en tractar d'expulsar els seus rivals del mercat de microprocessadors.

Brussel·les va enviar un primer plec de càrrecs a Google l'abril del 2015 en el qual va denunciar que l'empresa reserva sistemàticament un tracte favorable al seu comparador de preus a les seves pàgines de resultats de cerques generals.

En la seva decisió d'aquest dimarts, la Comissió Europea ha conclòs que Google ha adjudicat al seu servei de comparació de preus un avantatge "il·legal" en atorgar-li una posició "prominent" en els resultats de cerca, al mateix temps que "degradava" la visibilitat dels resultats sobre els seus rivals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema