Les inversions als càmpings gironins van a l'alça. Aquest any els 76 establiments que s'apleguen sota l'Associació de Càmpings de Girona han invertit al voltant de 25 milions d'euros (MEUR) en millores. Sobretot, per ampliar les places d'allotjament amb bungalous i mòbil homes. La inversió d'aquest 2017 suposa un increment del 47% respecte a la de l'any passat i fa que, en els darrers quatre anys, la quantitat destinada a millores se situï ja en 70,5 MEUR. L'objectiu, segons subratlla l'associació, és "consolidar-se com a grans parcs de vacances amb una oferta turística capdavantera". Els càmpings associats van registrar l'any passat més de 9 milions de pernoctacions. El sector dona feina a uns 6.500 treballadors durant l'estiu, una xifra que també s'ha incrementat en els darrers anys.

Segons subratlla l'associació, els 25 MEUR en inversions "han permès incrementar encara més la qualitat del servei" que donen els càmpings i continuar "apostant per l'excel·lència". Entre les diferents millores que s'han portat a terme destaquen, sobretot, la instal·lació de nous bungalous (per donar resposta a la creixent demanda d'aquests allotjaments), la reforma d'alguns serveis i la millora de les zones de piscina (amb nous tobogans i, en algun cas, un parc aquàtic). A més, també s'han millorat les connexions a Internet.

La llista de càmpings que han fet millores és llarga. A El Delfín Verde de Torroella de Montgrí s'hi han instal·lat 118 nous bungalous (dels quals 47 són del tipus tendes glamping), s'ha fet un restaurant nou i s'han reformat els sanitaris i les piscines. Al càmping Begur s'han adquirit dos vehicles elèctrics i s'ha habilitat el corresponent punt de recàrrega.

A l'Àmfora de Sant Pere Pescador s'ha instal·lat un nou tobogan a la piscina i s'han posat més bungalous. Al càmping Estartit s'han adquirit nous bungalous (del tipus glamping lodges). Al Laguna de Castelló d'Empúries s'han reformat els sanitaris i s'ha adquirit un vehicle elèctric. Al càmping Rifort de l'Estartit compten amb un bar nou.

Al càmping Kim's de Palafrugell, s'ha adquirit un bungalou de sis places per a persones amb mobilitat reduïda i també una cadira amfíbia per a la piscina. Al Cala Gogó de Calonge s'ha fet un nou espai aquàtic infantil i s'han instal·lat una vintena de bungalous i mòbil homes. Al Cala Canyelles de Lloret de mar han incorporat una trentena de nous allotjaments (entre tendes i mòbil homes). Al càmping Valldaro de Platja d'Aro aquest any compten amb 36 nous mòbil homes i dotze tendes glamping.

A l'Interpals de Pals s'ha reformat la cuina i han adquirit disset mobil homes. A la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador s'han reformat els sanitaris, s'ha domotitzat la instal·lació de llums i els motors de la sala de calderes, s'ha remodelat la recepció i el restaurant i s'han instal·lat 22 nous bungalous de fusta ecològica i amb aïllaments que permeten l'estalvi d'energia.

Parc aquàtic i observatori astronòmic

A Las Dunas de Sant Pere Pescador compten aquest any amb una trentena de nous bungalous (de sis places) i s'han reformat els sanitaris incorporant plaques solars i façana ecològica. Al càmping Montjoi de Roses han ampliat els allotjaments. A l'Internacional de Calonge s'han comprat 26 nous bungalous de fusta natural i mobil homes, i s'han fet millores a la xarxa de fibra òptica.

El càmping El Salatà de Roses ha ampliat els bungalous i la zona de la piscina. Al càmping Bassegoda Park d'Albanyà, especialitzat en astroturisme, s'ha construït un observatori astronòmic. A l'Eurocamping, de Calonge s'ha ampliat la zona de la piscina amb un nou parc aquàtic, s'han renovat els sanitaris i el sistema de vigilància. I al càmping Riembau de Platja d'Aro aquest any compten amb un nou parc infantil, un bar nou i s'ha renovat la zona de la piscina i la zona esportiva.

"Reinversió permanent"

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat "el gran esforç" que fan els càmpings per invertir constantment. "Es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings disposin d'una oferta excel·lent per seduir cada any el visitant", remarca el president.

L'Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d'Espanya. Compta amb 76 càmpings associats (més del 80% dels de la demarcació) que, en conjunt, sumen 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.