La tercera llista de morosos publicada per l'Agència Tributària continua sent un reflex de la crisi econòmica i de la bombolla inmobiliària. En la seva darrera actualització apareixen 4.549 morosos que deuen 15.400 milions, 306 menys que l'any 2015 i 200 milions menys que en la passada edició, de desembre del 2015. El rànquing d'empreses radicades o amb important activitat a Girona l'encapçalen les mateixes que a la darrera llista. Es tracta de més d'una cinquantena d'empreses que deuen més de 123 milions a l'Agència Tributària.

La immobiliària Akasvayu, amb seu a Barcelona però que va estar fortament vinculada a la demarcació a través del bàsquet, acumula un deute de 16,4 milions d'euros. A continuació hi ha Hotels Rosincs, que deu més de 10,9 milions d'euros, i el Club Bàsquet Girona, amb un deute de 10,12 milions d'euros. Precisament, l'antic equip de l'ACB va incrementar el seu espiral de deutes després de l'entrada d'Akasvayu en el seu accionariat.

En el sector immobiliari destaquen els deutes de Garrotxa Llars SL (8,7 milions d'euros) i de Girollars (5,2 milions d'euros), dues promotores que estan vinculades amb la constructora garrotxina Travesas.

Empreses en procés concursal

Pel que fa al conjunt de l'Estat, el 43% del deute (6.600 milions d'euros), correspon a una mica més de 1.700 empreses que estan en procés concursal, fet que minva les possibilitats de cobrament efectiu mentre duri el procés.

Les empreses Unipost, Caramel, Unipapel i Reig Martí, el Club Esportiu Castelló i el representant i col·laborador televisiu Kiko Matamoros són algunes de les novetats d'aquesta última llista, de la qual han sortit el futbolista brasiler Dani Alves, el pilot de motociclisme Dani Pedrosa, els clubs de bàsquet Estudiantes i Joventut de Badalona, Canal Nou i Sniace.

La sortida de la llista es pot deure tant a la cancel·lació total o parcial dels deutes objecte de publicació, com a l'obtenció d'un ajornament o suspensió del deute abans de la data de presa de dades (31 de desembre de 2016). L'AEAT va explicar que un total de 825 deutors que apareixen en el tercer llistat han ingressat des de l'inici d'any més de 100 milions.