El nombre de pernoctacions contractades en establiments hotelers de Catalunya es va situar en 5.321.627 nits en el mes de maig passat, cosa que va suposar un increment del 3,62% en relació amb al maig de l'any passat i es tracta de la millor xifra mai registrada en un mes de maig des que comença la sèrie històrica, en el 1999, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut d'Estadística espanyol. El bon comportament de l'ocupació hotelera s'explica sobretot per les 3.970.234 nits contractades pels visitants estrangers amb un increment del 5,6% en relació amb el maig de l'any passat i amb la xifra més alta mai registrada en aquest mes de la sèrie per visitants forans. Les pernoctacions de residents a l'estat espanyol es van situar al maig en 636.711 nits, amb una disminució de l'1,76% en relació amb al maig de l'any passat.

En relació amb el nombre de clients que van passar per alguna recepció d'establiments hotelers de Catalunya la xifra es va situar al maig en 1.926.691 persones, amb un increment del 3,08% en relació amb al maig de l'any passat, també la millor xifra de visitants mai registrada en un mes de maig a Catalunya.

El visitants estrangers es van incrementar en un 7,48% al maig mentre que els viatgers resident a l'estat espanyol van caure a Catalunya en un 4,81%.

En el conjunt de l'estat espanyol, el mes de maig es van registrar 31,5 milions de pernoctacions en establiments hotelers, el 3,8% més que en el mateix mes del 2016. Els residents espanyols van augmentar les contractacions de nits en hotels en un 0,6% mentre que els residents estrangers les van augmentar en un 5,1%.

L'estància mitjana dels clients en establiments hotelers a Catalunya va ser de 2,76 nits contractades, una xifra similar al 2,75 nits que es va registrar en el maig del 2016.