La campanya de la Declaració Única Agrària (DUN) 2017 ha finalitzat amb 53.251 declaracions presentades a Catalunya. El període es va iniciar l'1 de febrer i va finalitzar el 15 de maig, termini en el qual el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha rebut les declaracions, totes elles per via telemàtica i amb signatura electrònica. La DUN és el canal principal de gestió administrativa de la conselleria i permet a tots els agricultors i ramaders de Catalunya la sol·licitud dels ajuts directes i del Contracte Global d'Explotació (ajuts a la competitivitat i a la sostenibilitat) de la Política Agrària Comuna (PAC). També s'hi pot fer altres declaracions, comunicacions, modificar dades de registres oficials, i fins a una cinquantena de tràmits. Des de l'1 de febrer s'han realitzat en aquest portal únic un total de 192.281 tràmits.

La DUN consisteix en una declaració anual de l'explotació agrària que ha de fer obligatòriament la persona titular que disposi de superfície productiva agrícola, que vulgui sol·licitar determinats ajuts o que hagi de realitzar determinats tràmits amb el Departament d'Agricultura. I la base geogràfica de declaració és el recinte del Sistema d'Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC).

En concret, a la demarcació de Lleida s'han presentat enguany 21.086 declaracions úniques agràries; a les Terres de l'Ebre han estat 11.177; al Camp de Tarragona, un total de 8.534; a la Catalunya Central s'han presentat 4.704 DUN; a les comarques gironines, 4.377, mentre a Barcelona, han estat 3.373 les declaracions presentades.

Aquesta ha estat la tercera campanya de declaració de la DUN dins del període de la PAC 2014-2020, i s'ha desenvolupat sense incidents remarcables, amb la cooperació de les 66 entitats col·laboradores, que han tramitat les declaracions, prèvia signatura del conveni de col·laboració amb Agricultura, i dels grups de suport DUN del departament, que gràcies a la formació impartida i a l'atenció prestada a les entitats, contribueixen a millorar la qualitat de les declaracions.