CaixaBank ha aprovat la concessió de noves operacions de finançament a particulars de l'Alt Emporda per valor de 9,3 milions d'euros durant el primer trimestre del 2017. Els 9,3 milions d'inversió creditícia representen un increment del 23% respecte el mateix període de l'any anterior.

L'increment més destacat en el finançament del client particular s'ha produït en els préstecs hipotecaris. De gener a març d'aquest 2017 s'han formalitzar noves operacions per valor de 4,6 milions d'euros a l'Alt Empordà, xifra un 33% superior a les operacions tancades al mateix període del 2016.

Destaca també l'evolució del crèdit total de crèdits al consum, que de gener a març del 2017 han crescut 598.000 milions d'euros a l'Alt Empordà (s'han formalitzat noves operacions per valor de 4,7 milions d'euros), el que representa un augment del 15% respecte al primer trimestre del 2016.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha destacat que "les xifres confirmen la recuperació de l'economia". Masana es mostra esperançat en que "es mantingui aquesta inèrcia positiva en la recuperació del crèdit que permeti seguir impulsant el creixement del consum i la inversió a la comarca de l'Alt Empordà".

Una àmplia xarxa de punts d'atenció a l'Alt Empordà

CaixaBank, entitat líder a l'Estat amb una quota de penetració de particulars del 29,5%, disposa a la comarca de l'Alt Empordà de més de 60.000 clients particulars, als quals dóna servei des d'una xarxa de 19 oficines a més dels canals online i de banca mòbil. El servei de CaixaBank a Girona es completa amb un centre de Banca Privada i tres centres d'empreses.

A més, CaixaBank disposa a la província de Girona de dues oficines A i cinc oficines Store: A Santa Clara, ubicada a Girona, A Plaça de la Palmera, ubicada a Figueres, Store Blanes, Store Banyoles, Store Olot, Store Puigcerdà i Store Palamós. Les oficines Store pretenen donar resposta als comportaments i necessitats dels clients actuals i aproximar-se al món de comerç retail, tot millorant l'experiència de compra del client dins de l'oficina.