El Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021, que té un enfocament "clarament social", preveu fins 10.800 euros per ajudar els joves a adquirir un habitatge, ha avançat avui el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

D'aquesta ajuts, que tindran un límit del 20% del preu de compra, podran beneficiar joves de fins a 35 anys, ha detallat el ministre en la presentació del pla, l'esborrany es lliurarà demà a les comunitats autònomes i el sector que podran fer les seves aportacions al mateix fins al 30 de maig.

Així, Foment espera iniciar la tramitació del reial decret el proper 1 de juny, perquè el pla entri en vigor l'1 de gener de 2018. Una altra de les novetats del pla d'habitatge és l'increment de 600 a 900 euros l'import màxim de les ajudes per a lloguers o la introducció de mecanismes que facilitin la concessió de préstecs per les entitats financeres a la rehabilitació, regeneració i renovació urbana o rural, entre altres mesures.

Així mateix, s'incorpora al pla un programa que habilita la posada a disposició dels habitatges desocupats de la Sareb i les entitats financeres, perquè les comunitats autònomes les puguin llogar a persones que es troben en situació de desnonament del seu habitatge habitual.