26 de abril de 2017
26.04.2017

La Generalitat es prepara per emetre deute al marge de FLA "en els propers mesos"

Junqueras farà contactes en aquesta línia en el viatge que farà als Estats Units la setmana vinent

26.04.2017 | 10:46
El secretari d´Economia, Pere Aragonès

La Generalitat es prepara per tornar a emetre deute al marge del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) "en els propers mesos i especial en els pròxims anys", segons explica el Secretari d'Economia de la Generalitat en una entrevista a 'Bloomberg'. Segons Aragonès, la Generalitat "s'està preparant" per emetre deute als mercats exteriors per primera vegada des del 2012, en l'any en què la crisi bancària a l'Estat va assolir els seus màxims, amb el risc de trencament de l'euro, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va haver de demanar un rescat a les autoritats europees. Per preparar la sortida als mercats exteriors, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, visitarà la setmana que ve els Estats Units per mantenir contactes amb bancs d'inversió.

A principis d'any, el Govern va fer una visita de les mateixes característiques a Londres, segons afirma 'Bloomberg', que també assenyala com Catalunya suposa la "major economia d'Espanya" i com Mariano Rajoy s'oposa "de manera ferotge" a la celebració d'un referèndum.

El secretari d'Hisenda també remarca que Catalunya vol explorar altres vies de finançament independent de la situació de conflicte polític amb l'Estat, de qui nece

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook