La Generalitat es prepara per tornar a emetre deute al marge del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) "en els propers mesos i especial en els pròxims anys", segons explica el Secretari d'Economia de la Generalitat en una entrevista a 'Bloomberg'. Segons Aragonès, la Generalitat "s'està preparant" per emetre deute als mercats exteriors per primera vegada des del 2012, en l'any en què la crisi bancària a l'Estat va assolir els seus màxims, amb el risc de trencament de l'euro, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va haver de demanar un rescat a les autoritats europees. Per preparar la sortida als mercats exteriors, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, visitarà la setmana que ve els Estats Units per mantenir contactes amb bancs d'inversió.

A principis d'any, el Govern va fer una visita de les mateixes característiques a Londres, segons afirma 'Bloomberg', que també assenyala com Catalunya suposa la "major economia d'Espanya" i com Mariano Rajoy s'oposa "de manera ferotge" a la celebració d'un referèndum.

El secretari d'Hisenda també remarca que Catalunya vol explorar altres vies de finançament independent de la situació de conflicte polític amb l'Estat, de qui nece