Les vendes del comerç minorista a preus constants a Catalunya al febrer han caigut un 4,3% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons ha publicat aquest divendres l'Institut d'Estadística espanyol. Aquest és el segon descens consecutiu que es registra a Catalunya després d'encadenar un llarg període de 28 mesos d'increments. Es tracta de la caiguda més gran que s'observa a la sèrie des del juny del 2013, quan aquest índex va recular el 7,2%. En el conjunt de l'estat espanyol la caiguda d'aquest índex ha estat del 3% i com a Catalunya també acumula dos mesos en negatiu després d'un període de 28 mesos en positiu. A l'Estat la caiguda és la més gran des de l'agost del 2013.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) indica que si s'exclou d'aquest índex les vendes de les estacions de servei la caiguda que s'ha registrat al febrer a Catalunya ha estat del 4,8%.

Tot i la forta caiguda de les vendes en el comerç minorista al febrer, l'ocupació en el sector ha crescut al febrer l'1,3%, encadenant 35 mesos seguits d'increments des de l'abril del 2014.