Figueres comptarà amb una de les quinze oficines territorials que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) obrirà aquest 2017, en el marc del seu desplegament territorial. El local de 210m2 s’ubicarà al carrer Vilafant, número 28, i tindrà capacitat per acollir un total de 8 treballadors, que se sumaran a la plantilla de l’ATC. Des d’aquesta nova seu, l’ATC donarà servei als ciutadans de l’Alt Empordà.

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha fet aquest anunci després de reunir-se amb l’alcaldessa del municipi, Marta Felip, el primer tinent d'alcalde Francesc Cruanyes i el segon tinent d'alcalde, Jordi Masquef.

Segons el secretari, aquest desplegament territorial de l’ATC respon a la voluntat del Govern de desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l’actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Aquestes funcions són: la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’Administració —com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments—, i la gestió directa i completa dels impostos cedits- transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)—, que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.

Els municipis que disposaran d’una d’aquestes 14 noves oficines de l’ATC, a banda de Figueres, són: Barcelona (per cobrir l’àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Manresa, Granollers, Mataró, Vilafranca del Penedès, la Seu d’Urgell, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Llobregat, Reus i Tortosa.

Local de lloguer

Les dependències on s’ubicaran els nous espais de l’ATC a Figueres seran ocupades en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de 10. La despesa anual per l’arrendament d’aquest espai serà de 15.120 euros anuals (sense IVA). La previsió és que pugui obrir les seves portes el proper 1 de setembre.

L’Agència va seleccionar aquest local després d’un concurs públic per trobar un espai amb bona accessibilitat, que se situés dins la trama urbana i disposés d’espais adequats per al seu ús com a oficines administratives i d’atenció al públic.