Més de 60 empreses gironines han participat aquest dimecres al matí al primer Showroom de Finançament d’ACCIÓ a la demarcació, que té com a objectiu donar a conèixer els diferents tipus de finançament existents per a pimes i avaluar s’adapten millor a cada negoci. L’acte, organitzat a la seu de la delegació d’ACCIÓ a Girona, ha comptat amb un gran èxit de convocatòria, amb les places exhaurides una setmana abans.

La sessió ha consistit en presentacions de 6 ponents sobre les tendències de crowdlending (LoanBook Capital), invoice trading (Maersk), l’intercanvi de divises on-line (The PayPro), el préstec de banca privada (CaixaBank) i de banca pública (ICF) i els préstecs participatius per innovació i creixement (ENISA). Seguidament, les empreses han mantingut més de 40 reunions amb els ponents i tècnics d’ACCIÓ per fer una simulació real del finançament que necessiten i avaluar l’encaix d’aquests instruments als seus negocis.

El delegat d’ACCIÓ a Girona, Ferran Rodero, ha obert el Showroom de Finançament destacant-ne el seu tret diferencial. “Es tracta d’una iniciativa innovadora pel dinamisme, rapidesa i interacció de les sessions”. D’altra banda, ha remarcat la importància de proporcionar “mecanismes per invertir i créixer” a les pimes, ja que “això és sinònim d’economia productiva i competitivitat”.

El Showroom de Finançament de Girona ha estat la segona sessió d’un cicle que se celebrarà al llarg d’aquest primer semestre per tot el territori. El tret de sortida va ser a Lleida fa un mes, mentre que les properes sessions tindran lloc aquest abril a Barcelona i Tarragona.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’estratègia de la Generalitat a través d’ACCIÓ per impulsar els nous instruments de finançament alternatiu arreu de Catalunya, i que compta amb altres accions a Girona com el Servei d’Assessorament Financer personalitzat per a empreses o els Esmorzars de Finançament, trobades amb empreses per difondre nous instruments financers, bones pràctiques i casos d'èxit d'inversors i emprenedors.