La vaga de controladors aeris francesos ha obligat aquest dilluns a suspendre 12 dels 67 programats amb origen o destí França, segons han informat fonts d´Aena amb dades corresponents a la una del migdia. Es tracta, només, de vols amb origen o destí França, sense comptabilitzar els trajectes que es poden veure afectats per haver de sobrevolar l´espai aeri gal cap a un tercer país. D´altra banda, segons Aena, la protesta dels controladors aeris francesos no ha comportat cap anul·lació des dels aeroports de Girona i Reus. La vaga ha començat aquest dilluns i s´allargarà fins divendres. Està previst que les regions aèries més problemàtiques durant la vaga siguin les de Brest, Bordeus i Marsella.

Vueling ja va anunciar aquest diumenge la suspensió d´una desena de vols i va oferir als afectats 15 dies per canviar el seu vol de gratuïta o demanar el reemborsament del trajecte cancel·lat.

La resta de vols de Vueling amb origen o destí l´Aeroport del Prat operen però es poden registrar alguns retards significatius. La companyia aèria recorda que prop del 75% dels seus vols sobrevola l´espai aeri francès.