Endesa podrà arribar a subministrar aquest 2017 electricitat procedent de fonts d'energia renovables a 690 ens locals de Catalunya, fruit del resultat de la licitació per la qual la Companyia ha renovat recentment amb l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Amb aquest tipus d'iniciativa, la Companyia fa palpable el seu compromís amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

En concret, l'acord s'aplica als 690 ens locals adherits actualment a l'acord marc de l'ACM entre els quals es troben un total de 560 d'ajuntaments arreu del territori, entre els que destaquen per nombre d'habitants les ciutats de Tarragona, Sabadell i Mataró, entre d'altres. Gràcies a aquest conveni i altre que proveeix Endesa, s'aconsegueix que el 62% de municipis catalans, que representen a més del 77% de la població, estiguin contractant energia produïda únicament amb fonts d'energia renovable i de cogeneració.

Endesa és el subministrador d'electricitat de l'ACM des de 2013, i amb aquest acord s'incrementa un 85% l'aportació d'energia verda. En total, podrà abastir fins un total d'1TWh d'energia 100% renovable durant el 2017 a més de 690 ens locals de Catalunya. Actualment, amb la renovació de l'Acord marc, tots els ens locals han renovat el contracte i es preveu incrementar la xifra fins a 30 municipis més.

El subministrament d'electricitat obtinguda amb fonts d'energia renovable és una de les apostes mediambiental de la Companyia per utilitzar de manera sostenible els recursos naturals, que juntament amb l'eficiència energètica formen part de la política sostenibilitat d'Endesa des de fa anys.

L'Associació Catalana de Municipis és l'entitat municipalista de referència a Catalunya amb 925 ajuntaments, 35 Entitats Municipals Descentralitzades, 42 Consells Comarcals, 4 Diputacions, 3 Consorcis i 4 Mancomunitats. Entre els seus serveis en destaca la formació per a càrrecs electes i tècnics municipals, l'assessorament jurídic i la central de compres del món local.