L'Audiència d'Àlaba ha ratificat la sentència que obligava el banc basc Kutxabank a eliminar la comissió que cobra als seus clients quan els seus comptes es queden en números vermells o quan es retarden amb els pagaments dels crèdits.

Aquesta resolució va ser la primera d'aquestes característiques a Espanya, segons l'Associació de Persones Usuàries i Consumidores Basca (EKA / ACUV), promotora de l'acció contra el banc basc, que també va anunciar que portarà als tribunals a totes les entitats financeres que continuïn cobrant aquestes comissions.

Ara ha estat ratificada per l'Audiència d'Àlaba, tot i que encara no és ferma perquè Kutxabank ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal Suprem.

Segons ha informant avui en un nota de premsa EKA / ACUV, la Secció Primera de l'Audiència alabesa ha confirmat la resolució que el juny passat va dictar el Jutjat del Mercantil 1 de Vitòria que obligava a aquesta entitat a deixar de cobrar en totes les seves oficines i a tots els seus clients la comissió de 30 euros per descobert.

El Jutjat va ordenar a l'entitat financera que deixés de cobrar en totes les seves oficines i a tots els seus clients la "comissió per reclamació de posicions deutores, vençudes o descoberts" en els contractes d'operacions de crèdit i en els de comptes corrents.

La sentència advertia al banc que si no deixava de cobrar aquesta comissió se li imposaria una multa de 1.000 euros diaris.

Aquest error va ser recorregut per Kutxabank davant l'Audiència d'Àlaba, que en una sentència dictada el passat 30 de desembre ha donat de nou la raó a EKA / ACUV.

El banc basc ha argumentat que cobra aquesta comissió perquè ofereix un "servei", ja que avisa el client que està en "números vermells" o no ha abonat el crèdit, condició que estableix el Banc d'Espanya per reclamar una quantitat.