Bones expectatives de vendes en la campanya de rebaixes d'hivern 2017, que comencen amb descomptes del 50% de mitjana. Un optimisme derivat, entre d'altres, perquè les rebaixes han començat en dissabte. "Això normalment funciona molt bé", assegura en declaracions a l'ACN Joaquim de Toca, vocal de 'Barcelona Oberta', que engloba els eixos comercials de les zones turístiques de Barcelona.

El tret de sortida de la campanya de rebaixes d'hivern 2017 coincideix amb el primer diumenge de comerços oberts de l'any. D'acord amb la Llei d'Horaris Comercials (Llei 3/2014, de 19 de febrer), el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat estableix un total de vuit festius anuals dels quals els ajuntaments poden substituir-ne fins a dues dates.

Els vuit festius que es determinen mitjançant l'Ordre EMO/156/2015, de 22 de maig, els diumenges i festius d'obertura autoritzats són l'esmentat 8 de gener, 2 de juliol (que coincidirà amb l'inici de les rebaixes d'estiu) , l'1 de novembre (en plena temporada d'hivern) i 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre, ja en la campanya nadalenca. A banda hi ha dos dies que els ajuntaments poden substituir per el que més convingui.

Motor d'ocupació amb un increment del 8% en nous llocs de treball

Les rebaixes crearan 17.500 nous llocs de treball a Catalunya, un 8% més respecte el 2016, segons la consultora de recursos humans Adecco. És el territori de l'Estat amb més contractacions durant aquest període. Per demarcacions, a Barcelona hi haurà 13.700 contractes nous, que experimentarà el major creixement a Catalunya, amb un 9%. D'altra banda, a la demarcació de Tarragona hi haurà 1.700 contractes més, el que representa una pujada del 3%; a Girona hi haurà 1.500 noves contractacions (increment del 4%) i a Lleida, 560, el que representa un 2% més que l'any anterior.

Catalunya supera en contractacions per aquest període al País Valencià i la Comunitat de Madrid, amb 13.800 i 13.000 contractes, respectivament. A tot l'Estat, es crearan 93.420 llocs de treball per les rebaixes, un 6% més que fa un any, principalment en els sectors del tèxtil, l'alta perfumeria i cosmètica, electrònica, botigues de joguines, alimentació i imatge i so, entre d'altres.