Els preus dels pisos a Catalunya s'han incrementat aquest tercer trimestre en un 6,6% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons les dades publicades per l'Institut d'Estadística espanyol. Amb aquest augment, els preus dels habitatges encadenen 10 trimestres de pujades, des del segon trimestre del 2014. En concret, aquest increment del 6,6% és el segons més elevat que s'ha registrat des de l'inici de la crisi el 2008. La pujada de preus està impulsada especialment per la venda dels habitatges nous que en aquest tercer trimestre s'han apujat el 8,1% mentre que els pisos de segona mà ho han fet en un 6,5%, sempre segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En relació amb el segon trimestre, el preus dels pisos han crescut el 2%, amb un increment de l'1,7% en el cas dels habitatges nous i del 2% en les vendes dels habitatges de segona mà.

En el conjunt de l'estat espanyol, els pisos van augmentar el preu el tercer trimestre en un 4%, en relació amb el mateix període de l'any passat. Els pisos nous van incrementar els preus en un 7,3% i els de segona mà ho van fer en un 3,5%, sempre en taxa interanual.

Els preus en el conjunt de l'estat espanyol encara no han entrat en una fase d'estabilització com es pot comprovar en la taxa trimestral d'aquest tercer trimestre on es pot observar una caiguda del 0,5% en el preu dels pisos nous en relació amb el segon trimestre i un petit repunt de l'1% en el cas dels pisos de segona mà.

Catalunya és la segona comunitat autònoma on el preu dels pisos en general ha pujat més en tot l'Estat, per rere de la Comunitat de Madrid on la taxa interanual del preu dels habitatges s'ha incrementat en un 7,8%, 1,2 punts percentuals més que l'augment registrat a Catalunya.