El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la segona convocatòria dels ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020. Els ajuts destinats a aquesta convocatòria sumen 7.666.666 euros i són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), dels quals 4.370.000 euros aniran a càrrec d'una partida pressupostària del departament per a l'any 2018. Amb aquests ajuts, el departament preveu generar una inversió de més de 23 milions d'euros en els territoris rurals Leader de Catalunya, amb l'execució de més de 250 projectes, que preveuen la creació directa de més 200 llocs de treball.

L'objectiu principal d'aquests ajuts és fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves, i estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització de productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d'activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta convocatòria sumen 7.666.666 euros i són cofinançats pel FEADER. En concret, 4.370.000 euros aniran a càrrec d'una partida pressupostària del Departament d'Agricultura per a l'any 2018, la qual cosa suposa el 57% del finançament d'aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, aniran a càrrec del FEADER, fet que representa el 43% del finançament total.

La gestió dels ajuts serà exercida amb la col·laboració dels Grups d'Acció Local (GAL) seleccionats pel departament per aplicar el desenvolupament local participatiu Leader a les zones rurals de Catalunya. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 16 de gener de 2017.