Del 7 al 9 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona assisteix a la principal fira de turisme professional europea, World Travel Market de Londres, a Anglaterra.

Des de l'estand de Catalunya, juntament amb els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Platja d'Aro, el Patronat de Turisme hi participa amb l'objectiu de promocionar l'oferta turística de la demarcació de Girona, i de conèixer les dades econòmiques i noves tendències del mercat britànic, així com també, per mantenir una trentena de reunions amb companyies aèries, operadors turístics, portals de viatges i mitjans de comunicació.

Segons dades de l'estudi del mercat britànic elaborat pel Centre de Promoció Turístic de Catalunya al Regne Unit, i arran de les reunions mantingudes amb alguns dels principals operadors turístics del país, Thomas Cook i Jet2Holidays, el representants del Patronat de Turisme han constat que, malgrat el Brexit, el mercat britànic creixerà l'any 2017, respecte el present exercici, quant al nombre de visitants i despesa a les destinacions gironines. La companyia aèria Jet2 ha confirmat un increment de sis vols setmanals, arribant a vint-i-un, i la prolongació de la seva operativitat a l'aeroport de Girona-Costa Brava, d'abril a octubre de 2017. L'operadora turística de la companyia aèria, Jet2Holidays, oferirà nous paquets turístics als seus clients com ara Adults Only, Luxe Collection, On Tour, Family Favourites i City Breaks, incorporant sis hotels de la ciutat de Girona.

Tanmateix, en el marc de la fira, els representants del Patronat de Turisme i Jet2 han acordat programa un cicle de presentacions a agents de viatges de la companyia aèria per estimular la comercialització dels paquets a la Costa Brava.

A la World Travel Market, s'han promocionat productes turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona com l'enogastronomía, la cultura, el golf, i el cicloturisme i ciclisme.

Dades del mercat britànic, segons l'Agència Catalana de Turisme

El Regne Unit segueix sent un mercat estratègic per a Catalunya, ja que es manté com el segon mercat emissor en nombre de turistes per darrera de França. Enguany, destaca el seu bon comportament amb un índex de creixement força notable.

Entre els mesos de gener i setembre de 2016, han arribat a Catalunya 1,69 milions de turistes britànics, xifra que suposa un 5,9% més que en el mateix període de l'any anterior; aquests turistes han generat uns ingressos de 1.373 milions d'euros, un 9% més que en el mateix període de l'any anterior. A més és un mercat en creixement des del 2011, tant pel que fa a nombre de turistes com pel que fa a la despesa.

El turista britànic que visita Catalunya acostuma a ser una persona assalariada, d'entre 25 i 45 anys, i amb estudis superiors. La majoria viatgen en parella (un 37,5%), tot i que també destaquen els turistes que venen sols (un 25%) o amb amics (un 14,8%).

L'estança mitjana dels visitants britànics a Catalunya és de 6 dies, tot i que la tendència és fer més vacances durant l'any però de menor durada. La majoria de turistes britànics (un 72,1%) s'allotja en hotels de 3 i 4 estrelles. Els habitatges de lloguer són la segona opció preferida (un 12,6%), seguit de les cases d'amics i familiars (un 10%) i dels càmpings (un 5,2%). El 93,8% de turistes britànics arriba per via aèria.

El sol i platja segueix essent un dels productes estrelles per al mercat britànic, tot i que altres productes com el City Breaks o el turisme actiu i de natura -molt popular entre els joves- estan prenent protagonisme. També s'observa un creixement del turisme sènior o de viatges de curta durada per celebrar esdeveniments personals (aniversaris, reunions familiars, casaments, etc.).