El nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya el passat mes de setembre va sumar 1.877.350 persones, cosa que va suposar el 4,7% més que en el mateix mes de l'any passat, segons xifres facilitades aquest dilluns per l'enquesta de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que ha publicat l'Institut d'Estadística espanyol. En els primers nou mesos de l'any, el nombre de turistes que han passat per Catalunya se situa en 14.456.582 milions de persones, el 4,4% més que en el mateix període de l'any. França es manté com el principal mercat emissor per Catalunya amb el 18,9% del total dels turistes que van visitar el Principat, seguit del mercat britànic amb el 14,1% del total.

Catalunya és la principal comunitat autònoma en nombre de visitants estrangers amb el 23,9% del total dels turistes que arriben a l'estat espanyol.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de visitants estrangers al setembre es va situar en 7,9 milions de persones, el 10,2% més que el mateix mes de l'any passat.

En l'acumulat de l'any, el nombre de turistes estrangers que han visitat l'estat espanyol sumen 60,3 milions de persones, amb un increment del 10,1%.

En el conjunt espanyol, el principal mercat emissor al setembre va ser el Regne Unit que amb 2 milions de persones, el 12,8% més que al setembre de l'any passat, cosa que suposa el 25,4% del total de visitants que van arribar a l'estat espanyol el mes de setembre.

El segon i el tercer mercat emissor per a l'estat espanyol va ser Alemanya, amb 1,3 milions de persones, l'1,2% més, i França, amb un increment del 9,9%.