La Generalitat consensuarà amb les empreses del sector turístic la pujada en l'import de la taxa turística. El Govern ha explicat que s'asseurà amb els empresaris per explicar-los les raons que porten a haver d'aplicar aquest increment, però també perquè el sector aporti la seva visió sobre aquest tema. El director general de turisme, Octavi Bono, ha explicat que el compromís del govern és acordar la revisió d'acord amb el sector. “Hi ha un exercici de revisió obert, i hi ha el compromís de fer-lo amb el consens necessari”, assegurava Bono. Des de la Federació d'Hosteleria de les comarques gironines es va criticar la gestió que el departament havia fet amb la taxa, i es negaven en rodó a haver de suportar un increment de l'import que repercutís en els preus.

A falta de gairebé un mes perquè es compleixin quatre anys de la seva aplicació, la taxa turística continua sent un element espinós entre les empreses del sector del turisme i la Generalitat. La voluntat del Govern és la d'explicar les raons per les que cal augmentar l'impost. De moment les empreses s'han mostrat molt crítiques amb aquest tema i mitjançant un comunicat, la Federació d’Hosteleria a les comarques gironines ja va deixar clar que no contemplaven un augment i denunciaven que el departament encara no havia complert el compromís de revisar si la taxa era necessària o si s’ha d'eliminar. Una revisió que s'hauria d'haver fet als dos anys d'haver-se instaurat la mesura.

Des de la federació també es va criticar el fet que no se’ls havia donat prou informació sobre com es destinaven els diners que es recaptaven amb la taxa turística. Recorden que tres de cada deu euros s’haurien de destinar a la promoció turística del municipi, quelcom que no s’està fent correctament, segons denunciava la federació.

Dia mundial de turisme

El debat sobre la taxa turística arriba amb de la celebració del dia mundial del turisme que es que es farà aquest dilluns a Masarac. Serà un acte presidit pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i que comptarà amb la presència del delegat de la Generalitat a les comarques de Girona, Eudald Casadesús, el director general de turisme, Octavi Bono, i el director dels serveis territorials del departament a Girona, Ferran Roquer. També hi seran representats els empresaris del sector a través del president de la Federació d'Hosteleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero.