Els catalans haurien de treballar 131 dies per habitant per poder pagar el deute autonòmic, segons càlculs de l´AIReF (Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal). Catalunya és la tercera comunitat que més hauria de treballar per habitant per darrere de País Valencià (154 dies) i Castella la Manxa (132 dies). Altres autonomies que estan per sobre dels 100 dies per eixugar el deute són les Illes Balears i Múrcia. En canvi, en una situació oposada se situa el País Basc i la comunitat de Madrid, on els ciutadans haurien de treballar només 53 dies per pagar el deute. Les dades formen part de l´Observatori del Deute que l´Airef ha fet públic aquest dijous a través d´una nota de premsa. Es tracta d´un instrument que analitzarà trimestralment els principals indicadors i escenaris de sostenibilitat financera per a les diferents administracions públiques.

L´AIRef també augura que Catalunya no complirà fins passat el 2040 el valor de referència del límit del deute del 13% del PIB, que estableix la llei d´estabilitat pressupostària. En la mateixa situació estan comunitats com Castella la Manxa, Múrcia i País Valencià.

Pel que fa al conjunt de les administracions públiques, arribarien al límit del deute del 60% del PIB l´any 2036, tot i que la llei d´estabilitat estableix que s´hauria de complir el 2020. Pel que fa a les corporacions locals, tenen una situació més bona i podrien arribar a la referència del 3% del PIB aquest mateix any 2016.