L´economia catalana manté el segon trimestre del 2016 un ritme de creixement intertrimestral del 0,8%, una xifra que situa la taxa interanual en el 3,5%. La taxa intertrimestral és la mateixa del primer trimestre i constata que l´economia no perd força aquests mesos, mentre que les previsions de l´economia internacional mostren una certa desacceleració. Les dades corresponen a l´estimació d´avanç que elaboren conjuntament l´Idescat i el Departament de la Vicepresidència i d´Economia i Hisenda. El dinamisme que mostra l´economia podria fer que les previsions actuals del conjunt del 2016, que el Departament va estimar el passat mes de maig en un 2,9%, quedessin superades i s´haguessin de revisar a l´alça.

De fet, tot i la desacceleració que mostren les dades interanuals, els dos primers trimestres l´economia ha experimentat un creixement del 3,7% i del 3,5%, respectivament. El patró de creixement del segon trimestre és similar al del primer trimestre i gira al voltant del consum privat, el turisme i d´una lleu recuperació de les exportacions de béns.

El creixement de la indústria, el més alt dels darrers sis anys

Pel que fa als resultats sectorials, el creixement del sector industrial se situa el segon trimestre en un 3,5%, el més alt dels darrers sis anys i amb xifres superiors a la mitjana de la zona euro.

Quant al de la construcció, assoleix el sisè trimestre de creixement consecutiu, amb una taxa interanual del 3,7%, pel bon comportament del subsector de l´habitatge.

El sector serveis augmenta el segon trimestre un 3,7% interanual gràcies, especialment, als resultats de les activitats de mercat impulsades per la demanda interna i el turisme. Les xifres turístiques són remarcables: el turisme augmenta un 4,1% el primer semestre i les pernoctacions hoteleres un 8,4%.