Els Fons Monetari Internacional ha rebaixat en dues dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol pel 2017, que serà del 2,1% i no del 2,3% com pronosticat el mes d´abril. En el seu informe de perspectives econòmiques mundials publicat aquest dimarts, l´organisme internacional manté intacta la projecció de creixement espanyol per aquest any en el 2,6%. L´FMI revisa a la baixa les perspectives pel conjunt de l´Eurozona, que cauen un 0,2% per l´any vinent, amb un empitjorament del 0,4% a l´Alemanya i del 0,1% a França, que es preveu que creixin, totes dues, un 1,2%. Per culpa del ´Brexit, l´FMI pronostica una caiguda del 0,9% del PIB britànic, que serà el 2017 del 2,2%.

En el seu informe, l´FMI admet que l´Eurozona va créixer més del previst, un 2,2%, en el primer trimestre de l´any gràcies a la "forta demanda" i un augment de les inversions. Per això, manté una previsió d´augment del PIB de l´1,6% per aquest any, una dècima millor del pronosticat a l´abril.

Tot i que l´organisme preveia "certa moderació" en l´accelerament econòmic, la previsió de creixement "s´hauria revisat a l´alça lleugerament respecte a l´abril tant pel 2016 com pel 2017 si no fos pel referèndum del Regne Unit".

"Davant de l´impacte potencial de la major incertesa en la confiança dels negocis i dels consumidors, i els possibles xocs bancaris, el creixement del 2017 s´ha revisat a la baixa un 0,2%", confirma l´informe. A l´Eurozona, doncs, serà de l´1,4% l´any vinent.