El Tribunal Suprem té previst fallar aquest dimecres sobre la legalitat de l'ERO que l'empresa d'alimentació Panrico va aplicar l'any 2013. Si es confirma que l'Expedient de Regulació d'Ocupació de la companyia no es va ajustar al dret, podria suposar la fi de la mateixa. Panrico ha estat la fabricant i comercialitzadora a Espanya dels populars donuts.

Els donuts van arribar a Espanya l'any 1962. L'empresari Andreu Costafreda, fill d'una família de forners, va portar la fórmula a Espanya després d'arribar a un acord amb el fabricant nord-americà. Diverses generacions de nens espanyols han crescut amb els donuts, que també es van fer populars gràcies a campanyes de publicitat.

Panrico està en tràmits per ser adquirida per Bimbo. Si el Suprem no avala l'ajust d'ocupació i salaris a Panrico, l'operació de venda podria ser cancel·lada i podria suposar la desaparició de l'empresa. Fa un any, Bimbo va pactar l'adquisició per 190 milions d'euros, però un pronunciament judicial contrari podria fer marxa enrere a l'operació.

Panrico va acordar el 2013 amb els sindicats UGT i CCOO un ERO que incloïa 745 acomiadaments en cinc fàbriques al llarg de quatre anys. CC OO va recórrer amb posterioritat l'ERO davant la justícia i en l'any 2014, l'Audiència Nacional va anul·lar parcialemnte la validesa de l'ERO perquè considerava que 156 acomiadaments no s'ajustaven a dret.