La campanya de rebaixes d'estiu comença aquest divendres, 1 de juliol, i finalitzarà el 31 d'agost. S'entén per rebaixes una reducció del preu d'un producte en relació amb el seu preu habitual. Els establiments comercials no estan obligats a fer rebaixes, però, en el cas de realitzar-les, hauran de tenir una durada mínima d'una setmana, i màxima de dos mesos. Durant aquest període, l'establiment ha de seguir mantenint les mateixes condicions de venda que durant la resta de l'any.

D’altra banda, els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i al costat el preu rebaixat, i han de tenir les mateixes garanties que abans de les rebaixes. A més, els productes que es venen en períodes de rebaixes han d'haver estat a la venda anteriorment a l'inici de les rebaixes.

A l’hora de comprar en rebaixes, l’Agència Catalana del Consum recomana:

Fer una llista dels productes que interessen, d’acord amb el pressupost, i comparar preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l'aparador com a l'interior de l'establiment. Cal examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.

És important diferenciar entre vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats ha d'estar diferenciats de la resta.

Cal comprovar l'admissió de targetes de crèdit com a forma de pagament habitual, ja que també s’ha d’admetre aquest sistema en període de rebaixes. I s'han de llegir detingudament les etiquetes, les instruccions d'ús i les característiques del producte.

Cal demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que n'és la garantia. També cal conservar els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques. Si es detecten defectes en el producte, cal que adreçar-se a l'establiment on s'ha adquirit i adjuntar el tiquet o factura de compra.

També val la pena preguntar sobre la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L'establiment no té l’obligació de canviar un producte que es trobi en perfecte estat, a menys que ho anunciï.

Recordar que tots els comerços han de disposar de fulls oficials de reclamació/denúncia. En aquest sentit, escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum és una garantia.