Aquest divendres han començat les tradicionals rebaixes d'estiu amb les previsions més optimistes dels últims 8 anys. La presidenta de la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC), Maria Rosa Eritja, ha explicat que entre el juliol i l'agost els botiguers podrien facturar uns 800 milions d'euros, cosa que suposarà un increment del 5% en relació amb el 2014.

Eritja ha destacat que de confirmar-se les xifres seria la primera vegada en els últims vuit anys que es registrarà un increment de facturació. Eritja també ha subratllat el fet que la mala temporada de vendes en el primer semestre d'aquest any, especialment en el sector tèxtil, fa preveure unes rebaixes amb bons preus en les peces de vestir.

Les rebaixes d'aquest estiu, especialment en el sector del vestit i el calçat, s'espera que ofereixin bones oportunitats i bons preus, després d'un primer semestre on el sector ha vist com les vendes no s'animaven i especialment amb un mes de maig on aquestes vendes van baixar en relació amb l'any passat, ha explicat Eritja.

La presidenta de la CCC també ha explicat que les actuals rebaixes no són com les d'abans on els consumidors el primer dia de rebaixes feien cues a les portes dels grans magatzems per entrar corrents a fer les compres de productes molt determinats i que dies abans havien observat.

Eritja ha reflexionat que avui dia la major part de grans cadenes comercials i de roba fan diferents promocions durant tot l'any per als seus clients i per tant la franja de preus entre el preu més alt i el més baix que es donava per rebaixes cada cop té menys distància. Avui, ha explicat, els preus dels productes no són tan diferents entre les rebaixes i els dies convencionals.

La presidenta ha destacat que en l'actualitat les rebaixes van més dirigides a determinats productes i peces de vestir de qualitat alta que en èpoques de rebaixes sí que tenen una reducció significativa del preu.

Eritja ha explica que el primer semestre ha estat molt dolent per al sector i especialment a les botigues de Barcelona on a més de la incertesa política generada per la falta de govern a l'estat espanyol i el 'brexit s'han afegit els aldarulls de Gràcia que han posat dificultats al consumidor per anar a comprar.

Per tant, el balanç del primer semestre ha estat que ha estat un període ''en què el comerç no ha crescut al ritme que s'esperava''.

De cara a les rebaixes d'estiu que han començat aquest divendres i que es mantindran tot el mes de juliol i el mes d'agost la previsió és tancar les vendes amb 800 milions d'euros, entre el 3% i el 5% d'increment en relació a amb el mateix període de l'any passat. Eritja ha destacat que si es compleix amb aquest objectiu, seran les primeres rebaixes d'estiu amb un creixement de vendes en els últims vuit anys.

En relació amb el que es gastarà de mitjana cada consumidor, la CCC creu que cada comprador gastarà entre 115 i 135 euros que es destinaran essencialment a comprar peces de vestir, calçat, complements i paraments de la llar.

Les rebaixes d'estiu de l'any passat es van tancar amb una reducció de la facturació el 5%.

La franja de descomptes més habitual en aquestes rebaixes estarà entre el 30% i el 50% de descompte, tot i que en alguna cadena es podran trobar rebaixes fins el 70%, però no de forma tant habitual com en altres anys, durant la crisi.