Vuit de cada deu catalans consideren que és important conèixer l´origen dels aliments que consumeixen i sis de cada deu estarien disposats a pagar més per productes de proximitat. Aquestes són algunes de les conclusions que s´extreuen de la darrera enquesta Òmnibus de la Generalitat de Catalunya que ha donat a conèixer la consellera d´Agricultura, Meritxell Serret, aquest dijous durant la visita que ha fet a l´explotació lletera La Selvatana, situada a Campllong (Gironès).

Segons aquest document, els catalans valoren amb un 7,06 la contribució del sector agrari al conjunt de la societat. D´altra banda, aquest cap de setmana, unes 200 explotacions agràries i ramaderes catalanes obriran les seves portes perquè els ciutadans puguin conèixer de primera mà on i com es produeixen els aliments que es serveixen a taula. Es tracta d´un projecte innovador, anomenat ´Benvinguts a Pagès´; una aposta decidia per posar en valor el món rural, el producte de proximitat i perquè la societat conegui la feina i l´aportació que fan els pagesos i ramaders.

Una tasca a vegades poc reconeguda i que ajuda a mantenir viu el territori, tal i com ha detallat Serret. La consellera ha animat a tothom a "anar a pagès" aquest cap de setmana. ´Benvinguts a Pagès´ és una iniciativa liderada per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament d´Empresa i Coneixement, a través de l´Agència Catalana de Turisme.