Els vins de la DO Empordà han estat protagonistes aquest dilluns d'un tast que s'ha organitzat per a una trentena d'experts aprofitant l'esdeveniment de l'elecció del millor restaurant del món a Nova York. Entre els convidats, hi havia influenciadors del món del vi, membres d'associacions com l'American Wine Society i també periodistes gastronòmics. L'objectiu és donar a conèixer els vins de l'Empordà al públic americà i propiciar relacions comercials. Durant el tast, s'han donat a provar nou vins diferents, que s'han maridat amb tres tipologies de flors silvestres. El tast l'han dirigit Daniel Martínez -sommelier del Celler de Can Roca- i el botànic del restaurant, Evarist March. "La intenció és barrejar el moviment preciós i bell que viu la DO Empordà amb el paisatge, perquè el vi també respira paisatge", ha valorat Josep Roca, que ha també ha participat de l'activitat.

Aquest any Catalunya celebra l'any de la Gastronomia i, per això, des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona han aprofitat l'estada a Nova York per fer un tast de vins per ajudar a posicionar els cellers gironins. Aquesta és una de les accions de promoció que han organitzat per fer difusió entre el públic americà dels valors turístics de la destinació i ha comptat amb el suport del sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca.

"La intenció és barrejar el moviment preciós i bell que viu la DO Empordà i reivindicar la subtilesa del paisatge", ha explicat Roca, que considera que el vi "també respira paisatge" i que, per això, és bona la combinació de vi i flors silvestres. Qui també ha celebrat els atributs dels vins gironins és Paul Wagner, professor de la Universitat de Napa Walley (Califòrnia), que ha donat el tret de sortida i ha dit que per als amants del vi l'Empordà "és un paradís".

En la sessió s'han donat a conèixer varietats autòctones de l'Empordà i s'ha convidat als participants a maridar-les amb diverses flors silvestres escollides pel botànic Evarist March. Posteriorment al tast, s'han produït trobades entre els productors de vins gironins que han viatjat a Nova York per participar de les accions organitzades pel Patronat de Turisme.

Els vins de la DO Empordà busquen un lloc al mercat americà

Els vins de la DO Empordà busquen un lloc al mercat americà